
AUDEVARD Redplex+ 5000ml
Opis
Opis produktu:
Środek pobudzający krew Redplex+:
- pobudza produkcję krwinek czerwonych.
- wspomaga nasycenie tlenem mięśni.
- przeciwutleniacze i odporność.
Redplex+ jest nowoczesną formułą stymulującą produkcję krwinek czerwonych, pozwalającą wykorzystać pełną siłę mięśni oraz wytrzymałość podczas wysiłku.
Synteza białych i czerwonych krwinek:
Redplex+ zawiera wszelkie elementy niezbędne do pobudzenia produkcji czerwonych krwinek (żelazo, witamina B12, kwas foliowy, kwas pantotenowy).
Dzięki fikocyjaninie produkowanej przez niebiesko-zielone algi spirulina, Redplex+ działa też na szpik kostny, w którym produkowane są komórki krwi.
Przeciwutleniacze i odporność:
Aby zwiększyć odporność konia na środowisko i poprawić efektywność jego wysiłku.
Formuła Redplex+ zawiera szereg elementów, które korzystnie wpływają na krew, zwiększając ilość przeciwutleniaczy oraz zdolność odpornościową.
* Przeciwutleniacze: witamina A, C i E, miedź, cynk, mangan i selen SELPLEX®, które zwiększają zdolność przeciwutleniania.
* Wzmocnienie i odporność: żeń-szeń, witaminy B1, B2 i B6, echinacea i spirulina współdziałają w produkcji przeciwciał i zwiększają efektywność układu immunologicznego.
Zastosowanie:
- wspomaga konie w czasie treningów i zawodów
- wspomaga konie wykazujące oznaki braku formy
- jako dodatek dla koni leczonych na wszystkie typy anemii, w szczególności babesziozę.
Skład w 1000ml:
Biotyna 0,5mg
Cholina 6900mg
Cynk 3850mg
Jod 10mg
Kwas foliowy 245mg
Kwas pantotenowy (wit. B5) 1670mg
Magnez 700mg
Mangan 1330mg
Miedź 1330mg
Potas 3450mg
Selen SELPLEX® 23mg
Witamina A: 870000 j.m.
Witamina B1: 1030mg
Witamina B2: 870mg
Witamina B6: 270mg
Witamina B12: 4mg
Witamina C: 200mg
Witamina D3: 120000 j.m.
Witamina E: 1200 j.m.
Związek chelatowy z żelazem 11000mg
Żeń-szeń, echinacea, spirulina, chelatowe związki odżywcze
Sposób użycia:
Dodawać do dawki pokarmowej: od 30ml w codziennym żywieniu do 60ml podczas treningu i zawodów dziennie.
Wymieszać z paszą lub podawać bezpośrednio do jamy ustnej.
Preparat został usmaczniony aromatem jabłkowo-waniliowym.